Vahşi depolamaya ortadan kaldırmak için Hecinler Mevkiinde kurulan "Katı Atık Depolama Tesisi"nin bulunduğu Hasanlar Köyü'nde halk sinek ve kokudan büyük derecede rahatsızlığını dile getirirken, Muhtar İlknur Günal , başkan Mehmet Keleş'e ulaşamadıklarından dertleniyor. "Cumhurbaşkanına ulaşıyoruz ama bizim Belediye Başkanına ulaşamıyoruz.Karşımıza ya bir danışman çıkıyor ya da 153'e ulaşın deniliyor." diyerek başkanla halk arasındaki engelin ortadan kalkması gerektiğini söyledi:

Önce "Vahşi Depolama sistemini ortadan kaldırmak ve halkın çöp konusundaki tepkilerini ortadan kaldırmak" sonrada çöpten enerji elde etmek gibi büyük ideallerle 25 Kasım 2014'te  Hecinler Mevkiinde kurulan "Katı Atık Depolama Tesisi"nin kurulduğu Hasanlar Köyü 'nde muhtar "dert anlatacak muhatap ve dert dinleyecek bir yetkili" arıyor. Köy Muhtarları içinde tek kadın muhtar olma özelliğinin yanında, aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği 'nin de muhtarlar adına seçilmiş iki encümen üyesinden biri olan İlknur Günal, köy halkının taleplerinin kendilerine yansıdığını ancak çözüm merkezi olarak bildiğimiz Belediye Başkanının telefonlarımıza dahi çıkmayarak "sorundan kaçtığı" iddiasında bulundu:

Muhtar Günal'ın bu tepkisinin ardından Hasanlar köyü halkına da "Katı Atık Depolama Tesisi"yle ilgili tepkileri olup olmadığın sorduk."Bize sormadan bu tesisi kurdular ancak böyle vahşi depolama olmayacaktı. Sinekler sivrisinekler ve koku bu köyü yaşanmaz kıldı. Biz dertlerimizi Muhtarımıza anlatıyoruz. Muhtarımız da yetkililere ulaşmaya çalışıyor" diyerek muhtarlarına destek çıktılar:

Köyde çöpten akan suyun yaydığı koku ve pislikten etrafa yayılan sinek ve sivrisineklerden Hasanlar Köyü, Esençam ve Hecinler Mahallesi bölgesinin sinek ve sivrisinek başta olmak üzere  kokudan yaşanmaz hale geldiğini belirten köylüler "belediye hiç olmazsa zaman zaman ilaçlama yaparak köyü yaşanmaz olmaktan kurtarmalı" dediler.

Haber:E.TAYHAN