Havaların soğuması ile beraber soba ve kaloriferlerin yanmaya başladığı Düzce’de hava kirliliği her geçen gün daha da artıyor. Akşam saatlerinde ısınma amaçlı olarak daha fazla soba ve kalorifer yakıldığı il merkezi tamamen karabulutlara teslim oluyor. Bu da havayı kirletiyor.

Düzce’nin Hava Ölçüm İstasyonu Orman ve Su İşleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Düzce Şube Müdürlüğü’ne ait fidanlık arazisinde bulunuyor ve Hava ölçüm istasyonlarında toplanan ölçüm verileri www.havaizleme.gov.tr adresinde eşzamanlı olarak aktarılıyor…

 

Kırmızıya yaklaşıyor!



Son Ölçüm verilerine göre; Düzce’de bu sabah saatlerinde hava kalitesi indeksi, “hassas” düzeydeydi. Yani hava kalitesi, yaşlılar, çocuk ve solunum rahatsızlığını etkileyecek seviyede yer alıyor… Ancak bu oran havaların soğuk olduğu akşamlara rast geldiğinde kırmızıya yani “sağlıksız” seviyeye ulaşıyor. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Düzce’de hava kirliliği Isınma ve Ulaşım Kaynaklı.


kış aylarında ısınma amaçlı olarak evlerde, okullarda ve işyerlerinde kullanılan soba ve kaloriferlerden çıkan karbonmonoksit(CO), kükürtdioksit(SO2), azot oksitler(NOx) ve partikül maddeler havayı kirletiyor. Yine Müdürlükten alınan bilgiye göre; Kentimizde ısınmadan kaynaklanan kirlilik yanında motorlu taşıtların neden olduğu zararlı egzoz gazları da önlem alınması gereken önemli bir hava kirliliği sorunu olarak ortaya çıkıyor.

Haber;S.KAŞKIR