Beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkan ve hastada klinik olarak belli bir süreye sınırlı, bilinç, davranış, duygu, hareket veya algılama fonksiyonlarında bozukluğa neden olan Epilepsi hastalığı hakkında bilgilendirme hedefiyle Sağlık Bakanlığı, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye Eczacılar Birliği Düzce İl Temsilciliği ve Düzce Belediyesi iş birliğinde seminer düzenlendi.

Epilepsi hastaları ve yakınları ile konuya ilgi duyan kişilerin epilepsi konusundaki yanlış bilgilerini düzeltmeyi ve tedavisinin mümkün olduğunu bir kez daha ortaya koymayı amaçlayan "Epilepsi Hasta Okulu" semineri Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Eski Gençlik Merkezinde bulunan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hastaların doktorlarıyla polikliniklerde yaşadıkları zaman sorunundan dolayı yeterli düzeyde bir arada bulunamamalarından kaynaklanan akıllardaki soru işaretlerini kaldırmayı hedefleyen seminer, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalında görev yapan Profesör Doktor Hulusi Keçeci’nin Moderatörlüğünde yapıldı. Keçeci, ilk olarak ‘Epilepsi nasıl ortaya çıkıyor? Hangi etkenler epilepsiye neden oluyor?’ hususunda bilgiler verdi.

Keçeci’nin açıklamalarının ardından Profesör Doktor Bora Büken, ‘Epilepsi hastalarının çeşitli hukuki hakları ve sorunları’, Doçent Doktor Yıldız Değirmenci ‘Epilepsi tedavisindeki yaklaşımları’ ve Psikoterapist Hasan Gören ‘Epilepsi hastalarında ortaya çıkan psikolojik tablolar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber:Y.SEVER