Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan SES Düzce İl Temsilcilik Başkanı Cemal Yılmaz,  İlimizde de zaman zaman şiddet olayları meydana geldiğini hatırlatarak “ Son olarak Üniversite Hastanemizde 3 gün önce 2 arkadaşımız Acil Serviste darp edilmiştir. Bu güne kadar defalarca Düzce Temsilciliğimiz ve SES Genel Merkezince SAĞLIKTA ŞİDDETE dikkat çekilmiş,  yaptırımların caydırıcı olmadığı vurgulanmıştır. Artan şiddet olaylarına rağmen Sağlık Bakanlığı ve Hükümet bu sesimizi duymazdan gelmiştir. Bu durum da şiddet uygulayanlara cesaret olmuştur.” İfadelerini kullandı.
Yılmaz, Düzce Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ve diğer sağlık kurumlarında yaşanan “Sağlık çalışanlarına saldırı” olaylarının siyasete malzeme edilmeden ve objektif olarak araştırılmasını talep ederek  ihmali ve suçu olanların cezalandırılmasını istedi. Araştırma sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını talep eden Yılmaz, Sağlık Emekçilerine uygulanan şiddeti kınadı.

Yılmaz, “Sağlıkta Dönüşüm” adı altında uygulanan yıkım programının, sağlık alanında giderek artan güvencesizliğin, itibarsızlaştırmaların en önemli meyvesi sağlık emekçilerine yönelik şiddet olmuştur. Hükümet üyeleri, Başbakan ve Sağlık Bakan’ının yıllardır hekimleri, sağlık emekçilerini hedefe koyan, halkla karşı karşıya getiren sözleri unutulmamalıdır. Sağlık emekçilerine yönelik şiddet tüm sağlık işkolu sendikalarının, meslek örgütlerinin ortak sorunu olup, zaman geçirmeden ortak tutum alınması gerekmektedir. Şiddet bulaşıcı hastalık gibidir ve bugün sana olan yarın bana da yönelecektir. Biz sendikalara da düşen sorumluluk acil olarak bir araya gelerek, ortak öneri paketi hazırlamak, konunun önemini dile getirmektir.”ifadelerini kullandı.