Kış mevsiminin hüküm sürdüğü ve hava sıcaklılarının giderek azaldığı Düzce'de hastanelerin acil servislerine başvuran hasta sayısında artış gözlendi.

Gece saatlerinden itibaren hastanelerin acil servislerine başvuran hastalar nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi.

Gözlem odalarında da belli bir yoğunluk dikkat çekerken acil servise başvuran hastaların ağırlıklı olarak gribal şikayetleri olduğu öğrenildi.
Hastanelerin acil servislerinin yanı sıra polikliniklerdede çocuklar ve özellikle yaşlı vatandaşların gribal enfeksiyona yakalanan hastalar olduğu öğrenildi.
Acil servislerde ve polikliniklerde günlük muayene olanların sayısında büyük artış yaşanıyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de geçtiğimiz hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle hastaneler, grip hastaların akınına uğradı. Sağlık kurumlarına grip şikayetiyle başvuran yaşlı ve çocuk sayısında artış olduğu gözlendi.
Son bir haftadır yoğun kar ve aşırı soğukların yanı sıra Her kış mevsiminde rastlanan grip hastalığında bu kez, domuz gribi şüpheside eklenince vatandaşlar daha bir dikkatliler ve en küçük bir şikayete sağlık kuruluşlarına koşuyorlar. Yetkililer daha çok aşırı soğuklar nedeniyle çocuklarda öksürük ve ateşlenme şikayetleri ile hastanelere başvurulduğunu belirtiyorlar.