Sağlık hizmetlerinin ikamesi olmayan, olmazsa olmaz ve ihtiyaç duyulduğu anda bekletilmeksizin verilmesi gereken önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Tosun, bu nedenle hekimlerle diğer sağlık personelinin çoğu zaman mesai kavramı olmaksızın bayram ve tatil günlerinde de fedakarlık ederek çalışması gerektiğini kaydetti.

Kurban Bayramı tatilinde acillere başvuruda, dolayısıyla iş yükünde artış beklendiğini ifade eden Tosun, bu nedenle bayram tatili süresince acil servislerin bu iş yükünü kaldırabilecek şekilde düzenlenerek takviye edilmesini istedi. 

Kamu ve özel tüm hastanelerde acil servislere başvuracak vakalara zamanında gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmeti sunulması için alınacak önlemler şöyle:

-Acil servis üniteleri ve diğer kliniklerde insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve ambulans hizmetleri yönünden 24 saat kesintisiz hizmet esasına göre hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyaçlar karşılanacak.

-Bu birimlerde yürütülen nöbet hizmetleri için lüzumu halinde personel, tıbbi donanım, malzeme, ilaç, serum ve ambulans takviyesi için organizasyona gidilecek.

-Hastaların tedavi süreçlerini aksatabilecek, maddi ve manevi yük getirebilecek radyoterapi hizmetlerindeki aksamaların önlenmesi için gerek kamu gerekse özel sağlık kurumlarında hizmetin devamı için önlem alınacak.

-Kurban Bayramı tatiline isabet eden günlere rast gelen, evde verilen sağlık hizmetleri kapsamındaki ilaç uygulaması, pansuman ve benzer işlemlerle ilgili nöbet düzenlemesi yapılarak devamlılık sağlanacak.

Haber; H. İŞCAN