Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Doktoru Şükrü Öksüz, 1 Ocak tarihinden itibaren aile hekimliğine geçilen illerde uygulanacak sevk zinciri ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Sağlık uygulama tebliği gereğince 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak olan sevk zinciri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Öksüz “ Aile hekimi uygulanan tüm illerde hastalar aile hekiminden sevk alarak 2. basamak sağlık kuruluşlarına müraacat edecekler. Vatandaşlar aile hekiminden sevk kağıdı almadan 2. basamak sağlık kuruluşlarına gelmeleri halinde ücretli hasta müamelesi görecek.”dedi.

Öksüz vatandaşların bağlı bulundukları aile hekimliğinden sevk kağıdı almadan gelen hastalardan sigortalı olsalar dahi ücret talep edeceklerini de söyledi. Vatandaşların 1 Ocak tarihinde yürülüğe girecek olan sevk zinciri uygulamasından mağdur olmamaları için uyaran Öksüz, ilgili tebliğ gereği vatandaşların bağlı oldukları aile hekimliğinden sevk evraklarını alarak 2. basamak sağlık hizmetlerinden yararlanmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.