Son zamanlarda yaptığı başarılı operasyonlarla ilkleri gerçekleştirerek Düzce’nin ve bölgenin sağlık alanında önemli merkezlerinden biri haline gelen Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı denetiminden aldığı yüksek puanla başarısını belgeledi.


T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Sağlıkta Kalite Hizmet Standartları kapsamında denetlendi. Hastane, doküman bazlı ve uygulama bazlı olarak yapılan denetimde önemli bir başarı gösterdi.

Sağlık Bakanlığınca üniversite hastanelerine ilk kez denetim gerçekleştirildiğini belirten Hastane Kalite Yönetim Direktörü Öğr. Gör. Okan Bütüner, yapılan denetimle ilgili açıklamalarda bulundu.


Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu denetimde, Üniversite Hastanesinin beş ayrı modülden denetime tabi tutulduğunu söyleyen Bütüner, “ilk kez girdiğimiz denetimde Acil Servis, Kalite Yönetim Birimi, Ameliyathane, rastgele seçilmiş en az iki poliklinik ve Patoloji Bölümümüz denetlendi. Zorunlu standartlar kapsamında Mikrobiyoloji Laboratuvarı gibi laboratuvarlar da denetime girdi” dedi.


Öğr. Gör. Okan Bütüner, denetimlerde en çok fiziki şartların yetersizliğinden puan kesildiğini belirterek, hastane ek binamızın hizmete girmesinin ardından bu tür sıkıntıların da azalacağını dile getirdi. Bütüner, “Biz, Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu denetime kadar kendi içimizde öz değerlendirmeler yapıyorduk. Sağlık Bakanlığından almış olduğumuz puanın, öz değerlendirmelerdeki puanlarından daha da yüksek olması bizi mutlu etti.” dedi.


Bütüner sözlerini, “Bakanlık bünyesinde ilk kez denetlenen Merkezimizin bu başarısında; başta hastane Kalite Yönetim Birimi çalışanları, Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı, idari yöneticilerimiz, birim kalite sorumlu hemşireleri, hekimlerimiz ile tüm personelimiz rol oynamıştır.” ifadeleri ile tamamladı.

 

Haber;S.Kaşkır