Kaynaşlı, Yığılca, Gümüşova-Cumayeri entegre hastanelerinin ardından zeminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle geciken Gölyaka Entegre Hastanesi’nin temeli bugün atıldı.

Protokol üyelerinin katılımı ile düzenlenen temel atma töreninde Vali Adnan Yılmaz, 2012 yılının sağlık alanında büyük işlerin başarıldığı bir yıl olduğunu söyledi

Amacımız Vatandaş Merkezli Hizmet
Kaynaşlı Yığılca,Gümüşova, Gölyaka entegre hastaneleri ile ağız ve diş sağlığı merkezi bunların en güzel örneği olduğunu ifade eden Yılmaz, “ Sağlıkta Türkiye değişim ve dönüşümü yaşarken, genç ve dinamik 81. İl Düzcemiz’de bunun dışında kalamazdı. Türkiye’nin diğer illeri ne alıyorsa Düzce daha fazlasını aldı. İlimizde birinci basamak sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 93. Amacımız vatandaş merkezli hizmet. Vatandaşımızın hizmetkarı olan hizmeti getirmenin gayreti içindeyiz. Halkımız daha etkili, kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi her zaman en büyük önceliğimiz olmuştur.”dedi.
 1999 yılında meydana gelen depremlerde sağlık alanındaki kamu binalarının da büyük hasar aldığına dikkat çeken Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise, Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de bir sağlık dönüşümüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bizde Rahatsızız

Merkezde başlayan Sağlık dönüşümünde bu yıl ilçelere yapılan entegre hastaneleri devam ettiğini söyleyen Arslan, devlet hastanesi inşaatının ağır ilerlemesinden rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Arslan, “Merkezdeki entegre hastanemizde müteahhitlerin biraz gecikmesinden ağır aksak yürüyor. Bundan da rahatsızız. İnşallah buradaki inşaatımız oradaki akıbete uğramaz.”dedi.

Zeminden kaynaklanan gecikmenin bir zaman kaybı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Gölyaka Belediye başkanı Nihat Çelik ise bu çalışmanın şart olduğunu hastanenin bitmesiyle ilçenin çok büyük bir ihtiyacının karşılanmış olacağını söyledi.
İl Sağlık Müdürü Vekili Rıfat Poyraz’ın ilçede yapılan çalışmalar ve yapılacak entegre hastanesi hakkında verdiği kısa bilginin ardından hastanenin temeli dualarla atıldı.

 

Haber; S. KAŞKIR