Dün gece 02:00 sıralarında sinir krizi geçirerek Düzce Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan hasta, iddiaya göre kendisiyle ilgilenmeyen doktora küfür etti. Hasta yakınlarının da olaya müdahale etmesi üzerine çıkan arbede de iki doktor darp edildi.

 

İddiaya göre olay şöyle gelişti; Sinir krizi geçiren A.K isimli kadın hasta yakınları tarafından Acil Servise götürüldü. Acil serviste bir süre bekleyen hasta yakınları kendileriyle ilgilenen olmaması üzerine doktorun yanına gitti. Hasta yakınları, doktora “neden bizim hastamızla ilgilenmiyorsun” deyince doktor N.M. hasta yakınlarına ‘şuan yüksek ateşli bir bebek var onunla ilgileniyorum biraz beklerseniz geleceğim’ şeklinde cevap verdi. Bir süre bekleyen ve doktorun gelmemesi üzerine tekrar doktorun yanına giden hasta yakınları ‘eğer gelmezsen hastayı Üniversite hastanesine götüreceğiz’ dedi. N.M isimli doktor sinir krizi geçiren hasta ile başka bir doktorun ilgileneceğini söyledi. Bu sırada kriz geçiren A.K. doktora küfür etti. Doktorun ‘Bu mu Hasta’ demesi üzerine K.B. ve V.K. isimli hasta yakınları doktora yumruk attı. Araya giren kadın doktor S.T. de hasta yakınlarından yumruk yedi.

 

Olayın ardından iki doktor da darp edildiklerine dair rapor aldı. Doktor ve hasta yakınları birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Hastane güvenliği yetersiz mi?

 

Bir başka konu ise güvenlik konusu… Yaşanan bunca olay nedeniyle hastane güvenliği yetersiz mi? sorusunu akıllara getiriyor. iddiaya göre acil serviste iki güvenlik görevlisi bulunuyor ve başka bir iddiaya göre ise bu iki güvenlik görevlisi acil serviste zaman zaman hasta kabul işlerine de bakıyor.

HABER:H.İŞCAN