Son altı ayın hava kirliliği şampiyonunun Düzce’de hava kirliliği ile mücadele konusunda Çevre ve Şehirci Müdürlüğü, eylem planı hazırladı. Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi (HKDY) Yönetmeliği çerçevesinde Temiz Hava Eylem Planı hazırlanması amacıyla Mahalli Çevre Kurulu kararı ile Düzce’de hava kalitesi konusunda çalışan kurum/kuruluşlardan oluşan en az bir temsilcinin katılımıyla komisyon oluşturuldu.
Komisyon tarafından hazırlanan Temiz Hava Eylem Planında ilimize ait sorunlar hava kalitesi ölçüm verilerine dayanarak tespit edilerek ve çözüm önerileri sıralandı. Isınma, trafik ve sanayi başlıkları altında il bazında hava kirliliğini önleyici olarak yapılan ve yapılacak çalışmalar ile alınacak tedbirlere ilişkin detaylı çalışmalara yer verildiği belirtildi. Çözüm önerilerinden yola çıkarak hazırlanan  Eylem planında kurum/kuruluşlar ile işbirliği yapacak kurum/kuruluşlar belirlendi. Belirlenen işlerin eylem planı süresince yapılması önem arz ettiği bildirildi. Eylem takvimi kapsamında yapılacak işler ile AB limit değerlerine uyumun kademeli olarak sağlanması beklendiği kaydedildi.
Düzce İli Temiz Hava Eylem Planı (2014-2019) komisyon üyeleri ile beraber 20 Ocak 2015 tarihinde değerlendirildi ve Mahalli Çevre Kuruluna sunulan eylem planı 23 Ocak 2015 tarihinde onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.  Eylem planın içeri ile ilgili net bir açıklama yapılmadı

HABER;S.KAŞKIR