IMF ve Dünya Bankası heyetlerini karşılayan görevlinin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındığı öğrenildi. IMF ve Dünya Bankası toplantıları için İstanbul`a gelenleri karşılamakla görevli çalışanlardan birisi, geçtiğimiz cuma günü yüksek ateş ve yoğun temponun da etkisiyle VIP salonunda fenalık geçirdi.
Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından şahıs, karantina tedbirleri altında ambulansla İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin Enfeksiyon Hastalıkları Birimi`ne nakledildi. Hasta, buradan da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi. Bir dizi kontrolün ardından dinlenmesi için oradan da evine gönderildi. Dün gece neticelenen tetkiklerin ardından görevlinin `domuz gribi` olarak adlandırılan H1N1 virüsü taşıdığı belirlendi.
Bunun üzerine Cengiz A.`nın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Çalışanın, virüsü yurtdışından gelen heyetteki birinden kapmış olabileceği üzerinde duruluyor.
Bu arada VIP Salonu`ndaki bazı protokol görevlilerinin olayı öğrendikten sonra yüzlerine maske takması dikkat çekti. Vakanın kesinleşmesinin ardından VIP salonunda fazla tedbir alınmadığı gözlendi.
Öte yandan, yurtdışından gelen yolcular arasında yüksek ateşi olanları tespit için VIP Salonu`na tahsis edilen termal kameranın gündüz 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor.