Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı ve hastalıksız yaşama hakkı vardır. Dünyada 2002 yılında aşı ile korunabilen hastalıklar nedeniyle 5 yaş altında 1milyon 400 yüz bin çocuğun öldüğü tahmin ediliyor.  Bu sebeple tüm Dünya da ve Türkiye’de 21- 27 Nisan arasında aşı haftası etkinlikleri düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında, 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanacağı, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılması amacıyla merkezi ve iller düzeyinde aktiviteler düzenleneceği ifade edildi.

Ayrıca, 2005 yılı sonuna kadar 7 hastalığa karşı yani difteri,

boğmaca, tetanos, çocuk felci, kızamık, hepatit- B ve verem aşılarının yapıldığı, 2006 yılın da ise hib, kızamıkçık, kabakulak aşıları ile koruma yapılan hastalık sayısının 10’a yükseldiği, 2008 yılı başından itibaren ise dabt, ipa- hib aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlayarak bu şekilde bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılmasının sağlandığı belirtildi.

Bu sayede, daha önce 1 yaşına gelene kadar 11 enjeksiyon şeklinde aşı yapılması gerekirken bu sayının 8’e düştüğü, aşı ziyareti sayısı da 7 iken 6’ya indiği kaydedildi.

 Bunun dışında sadece çocuklar değil bağışık olmayan tüm yetişkinlerinde yaşlarına uygun olarak tetanos, difteri, kızamık, kızamıkçık, grip, zatürree gibi hastalıklarına karşı aşılanmaları gerektiği ifade edildi.