Düzce'de de uygulanan aile hekimliği konusunda tepkiler gelmeye başladı. Düzce Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ayhan Soysal da aile hekimliği uygulamasına tepki gösterdi.Her yeni başlayan uygulamada olduğu gibi aile hekimliği sisteminde de belli başlı bazı sıkıntılar olduğunu söyleyen Düzce Aile Hekimleri Dernek Başkanı Ayhan Soysal, pilot uygulamanın ilk adımlarında Düzce genelinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın ve ekibinin Düzce'deki hekimler ile yaptıkları toplantılardan söz ederek, uygulamanın nasıl başladığını hatırlattı. Ancak sistemin, başlangıcındaki hedeflenen amaçlardan uzaklaştığı ve aile hekimlerine ekstra birçok yükümlülük getirilmeye çalışıldığını söyledi.

“Tatminkar olmasını istiyoruz.”

Uygulamanın başladığı günden bu yana aile hekimlerinin aslında tam gün yasası esasında çalıştığını dile getiren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ayhan Soysal, “Daha önceden tam gün yasasının çıkmasının gerekliliğini ısrarla savunan Türk Tabipler Birliği'nin, çıkarılmak istenen tam gün yasasına karşı geliştirmiş olduğu direnci anlamakta zorluk çekiyoruz. Ancak bu anlamda çıkarılacak yasada meslektaşlarımıza günümüz şartlarında tatminkar, yeterli ve sürdürülebilir bir ücretlendirme sistemi getirilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Personele görevlerinde başarılar diliyoruz.”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 60 kişilik sağlık personeli kazandırılması hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Soysal, “Kazandırılan yeni 60 sağlık personeline görevlerinde başarılar diliyoruz. Bu anlamda, bu personellerin tıp fakültesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz.” dedi.