Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geçen yıl paniğe neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının kaynağı keneler, bu yıl da havaların ısınmasıyla birlikte Düzce'de de tarla işleriyle uğraşan vatandaşlara dert oldu. Alınan bilgilere göre günde ortalama 50 kişi kene ısırması nedeniyle hastanelere ve sağlık ocaklarına başvuruyor.

Özellikle geçen yıl bir çok vatandaşın hayatını kaybetmesiyle birlikte paniğe neden olan kene ısırmaları konusunda başvurulardan vatandaşların bilinçlendiği de gözleniyor. Düzceliler artık kene ısırması vakalarında yapılan uyarılarla birlikte tedaviyi hastanelerde görüyor. Bu zamana kadar kene vakaları sonrasında keneleri kendi yöntemleriyle ısırılan bölgeden çıkaran vatandaşlar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi paniğinin ardından artık hastanelere ya da sağlık ocaklarına gidiyor.

Diğer taraftan havaların ısınması ve vatandaşların tarlalar ile piknik alanlarına akın etmesiyle birlikte kene ısırmaları vakalarında daha fazla artış yaşanması beklenirken Sağlık görevlileri ise vatandaşları kene vakalarına karşı uyararak tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Kene ısırmalarında şimdiye kadar hastalığa rastlanmaması ise sevindiriyor.