Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'nda sağlık ile ilgili önemi mesajlar verildi. Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği içinde Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ile Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği ( EVSAD) katkılarıyla organize edilen ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’ bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sağlıklı yaşam ve ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri'nin önemine değindi.

İnsana dair en vazgeçilmez değer sağlık

Başkan Keleş, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “İnsana dair en önemli, vazgeçilmez değerlerden, haklardan biri sağlıktır. Şüphesiz ki, sağlıklı yaşam sürmek insanlar için başka hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar değerlidir. Özellikle yaşlılar için, engelliler için, kronik rahatsızlıkları olanlar için bu durum bir kat daha fazla önem arz etmektedir. Sağlık, kaliteli yaşamın en temel faktörlerden biridir. Bu nedenle, ‘Her işin başı sağlık’; sözü, hayatımızın her anında ve alanında en belirleyici sözdür. Toplum ve özelinde kişi sağlığı, insanın kuşatan her etkenin içinde vardır."

İhtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet götüreceğiz

Belediye başkanı olarak şehri yönetirken ve insanların birçok alanda ihtiyaçlarını karşılarken sadece yol, kaldırım, asfalt, su, kanalizasyon gibi fiziki hizmetleri değil özellikle sosyal alanda da birçok hizmeti de beraber düşünmek zorunda olduğunun altını çizen Başkan Keleş, şöyle devam etti: "Bu kapsamda Düzce Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal çalışmalardan birisi de bakanlıklar düzeyinde imzalanan ‘Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Protokol’ çerçevesinde, ilimizde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından imzalanan ve hayata geçirilen protokoldür. Bu protokole istinaden belediyemiz hastanın kişisel temizliği, evin temizliği, tamirat, tadilat işlemleri, yemek ve ayni yardım konularında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet götürecektir. Bu çerçevede hizmet satın alma yönetimiyle Düzce’de üç önemli araştırma çalışması gerçekleştirildi. İlk aşamada evde bakım ve manevi bakım projesi mevcut durum analiz raporu hazırlandı. İkinci aşamada bütünleşik bakım modellemesi çalışması gerçekleştirildi. Üçüncü aşamada ise yapılan bu çalışmalar teknik şartnameye dönüştürüldü. Çalışmalar bu kapsamda gelişerek devam etmektedir."

Vali Ali Fidan da konuşmasında son yıllarda sağlık alanında önemli dönüşümler yaşandığına dikkat çekerek “buyurgan devletten Hizmetkar devlete gidiş var.“dedi.Fidan, vatandaşların artık kapı kapı gezmek zorunda kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Günboyu süren sempozyum oturumları sırasında engelliler ve hastalar için araç ve malzeme dağıtımı da yapıldı. Bunun için önce, daha önce tespit ve başvurusu yapılan engelliler için 12 adet akülü araç dağıtımı yapıldı. Ardından da hasta yatağı verildi. Akülü araçlar ve hasta yatağı Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Çakandemir Çakar tarafından teslim edildi.

Haber;C.ÜSTÜNER