Düzce’de özellikle Tavuk kümes işletmeciliği başta olmak üzere tarımsal yatırımcılar ile ilgili projelerin yerleşik alana 1 km mesafe kuralı nedeniyle reddedilmesi, Düzce’ye yatırım yapmayı planlayanları zora sokuyor. Tarımsal amaçlı hizmet veren kurum, kuruluş ve işletmeler hibe destekleri ve yatırımcı gitmesin diye seslerini duyurmaya çalışırken, İl genel meclisinin izleyeceği yol merak ediyordu.
Uzun süredir sessizliğini koruyan İl Genel Meclisi, Düzce merkez ve ilçe köylerdeki tavuk kümesleri ve ahırlarının köy yerleşik alanına olan mesafeleri belirlemek adına olağan üstü toplanacak.  27 Mayıs Çarşamba günü saat 09.00’da tek gündem maddesi ile toplanacak olan İl genel Meclisinin alacağı karar merak ediliyor.
Düzce’de kümes ve ahırların Çevre düzeni planında yaşadığı mesafe şartı problemi ile ilgili kurumlar Düzce Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde toplanmıştı. Kümes ve ahırların mesafe şartı olmadan ilgili yönetmelikler doğrultusunda yapılması görüşü Ticaret ve Sanayi Odası, Tavukçular Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uygun bulunurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Özel idare ise anlaşmaya yanaşmamıştı.

haber;S.KAŞKIR