Düzce İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, gündemin birinci maddesi olan domuz gribi hakkında açıklamalarda bulundu.
Şimşek, Düzce'de şu ana kadar her hangi bir bulguya rastlanmadığını ve Sağlık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde başlatılan önlem ve tedbir çalışmalarının Düzce'de de devam ettiğini söyledi. Vatandaşların daha önce yapılan uyarları dikkate almaları özellikle hijyen konusuna çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten Şimşek en küçük bir şüphede bol sıvı alınmalı ateşin düşürülmesi için müdahale edilmeli ve en kısa zamanda sağlık kuruluşlarına başvurulması greketiğini dile getirdi.
Sağlık İl Müdürü  Şimşek domuz gribi şüphesiyle Ankara ve İstanbul'daki iki labratuvara yapılan başvuruların 24 ila 48 saat arasında sonucunun mutlaka alındığını ayrıca Ankara'ya gelmeye başlayan aşıların illere dağıtımının yakında başlayacağını açıkladı. Öncelikle risk grubunu oluşturanlara daha sonra isteyen herkese yapılabileceğini ancak zorlamanın sözkonusu olmadığını söyledi.

Bu aşının %80'in üzerinde koruma etkisi olduğunu, çift uygulama ile bu oranın %90'a çıkabileceğini belirten Şimşek, Avrupa'nın çalışmaları izleyen saygın bir araştırma dergisnin 15 Ekim tarihli yazsında uygulanan ülkeler arsında domuz gribi aşısının yan etkilerinin görülmediğini söyledi.

Ankara Fiksel, İstanbul Çaba Laboratuvarlarının dışında Bakanlığın 3 şehirde daha labaratuvar kurma hazırlıklarına başladığını söyleyen Ersin Şimşek, " Bu şehirler, İzmir Adana ve İstabul'dur. İstanbul'a ilave ikinci labıratuvar açma hazırlıkları başlamıştır."dedi. Şu an ki mevcut labaratuvarların dünyanın kabul ettiği güven ve prestijde labaratuvarlar olduğunu sözlerine ilave etti. 
Geçtiğimiz hafta Ankara'da Sağlık Bakanlığı'nda İl Müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıyada katılan İl Sağlık Müdürü Dr.Ersin Şimşek "Ankara'da 81 ilden gelen sağlık ve eğitim görevlilerine domuz gribine karşı tedbirler konusunda seminerler verildi. Seminerlerle katılan görevlilerde bu bilgilerini kendi illerinde diğer meskelektaşlarıyla paylaşacak. Biz il sağlık müdürlüğü olarak konuya hakimiz ve ilimizde tedbir amaçlı çalışmalarım sıkı bir şekilde devam ediyor. "dedi