Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastahanesi acilinin hemşire yetersizliği sebebi ile kapatılmasının ardından Düzce'deki siyasilerden de acil konusunda destek mesajları gelmeye başlamıştı.

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ve yönetim kurulu üyeleri de Araştırma ve Uygulama Hastahanesi Başhekimi Bünyamin Dikiciyi ziyaret ederek yaşanan son durumlarla ilgili bilgi aldı. Ilgaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastahanesi'nin Acil Servisi'nin 14 Temmuz itibarı ile kapatılmasının ardından basında çıkan haberler neticesinde Başhekim Bünyamin Dikici ve Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun haksızlığa uğradığını ifade etti.

Ilgaz ayrıca kapatılan acil servis konusunda yapabilecekleri herhangi bir şeyin olup olmadığı, acil konusunda ellerinden gelen her türlü yardıma hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Acilin hizmete kapanmasından önce 15 Şubat itibariyle Sağlık Bakanlığı'na dilekçe yollamaya başladıklarını ama dilekçeye cevabın 25 Haziran'da gelmesine dikkat çeken Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici, bu tür desteklere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan'ın birkaç gün içinde acilin açılacağına ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Başhekim Bünyamin Dikici, kendilerine bu doğrultuda bir bilgi gelmediğini, eğer acil bu kadar kısa sürede açılırsa kendilerininde sevineceğini belirterek, Dikici, hemşire sorununun çözülememesi durumunda yeni açılacak üniversite hastanesi acilinde de yeteri düzeyde hizmet veremeyeceklerini sözlerine ekledi.