E-reçete sistemi 1 Temmuz itibariyle hayata geçti.  Yeni sistemde doktor hastayı tedavi ettikten sonra verdiği ilaçları bilgisayar sistemine kaydediyor, hasta da vatandaşlık numarasını söyleyerek istediği eczaneden ilacını alabiliyor.
İlk etapta özel hastaneler ve aile hekimlerinde uygulamaya başlanan sistem, Düzce’deki hastaları ve eczacıları memnun etti. Uygulamanın ilk günlerinde ufak tefek aksilikler yaşansa da eczacılar yeni sistemin kolaylık sağladığı görüşünde.
Eczacı Rezzan Huvaz, “İlk günlerde onların verdiği şifrelerle giriş yapamadık. 1 Temmuzda nöbetçiydim. İlk başta biraz panik yaşadık ama doktorla temasa geçince bir sorun yaşamadık. Bence uygulanması rahat ve kolay bir sistem. Paniklediğimiz kadar değilmiş. Bizim açımızdan, kırtasiye açısından faydalı oldu. Hastalarımız bazen reçetenin arkasına isim yazdırmak istemiyordu, telefonun vermek istemiyordu. Bu külfeti ortadan kaldırdı.”dedi
Yeni sistemin hastanın bekleme süresini de azatlığını söyleyen Huvaz, bu durumun hastaları da memnun ettiğini belirtti.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar ise, “Eskiden reçete ile ilaç kuyrukları vardı. Doktordan çıktıktan sonra 5-6 saat ilaç kuyrukları bekliyorduk. Şimdi sisteme hemen düşüyor bence iyi bir uygulama. Elektronik sisteme geçmek, bugünkü şartlara uymak. Anında kontrol edilebilmesi iyi bir uygulamadır. Vatandaş için, idareciler içinde kolaylıktır. Eskiden binlerce dosya sayılırdı şimdi her şey önüne geliyor bundan daha iyi ne olur?dedi.

Öte yandan sistemden memnun kalmayan vatandaşlar da vardı. Yeni sistemin hiçbir farkının olmadığını savunan bir vatandaş, “Ha Reçetemi alıp götürmüşüm ha sistemden görmüşüm. Sonuçta ben gitmiş miyim oraya.” Diyerek sistemin faydalı olmayacağını söyledi.

Haber; S. KAŞKIR