Birincisi 2000 yılında kurulan ve daha sonra son yapılan istasyonla baz istasyonu sayısı üçe çıkınca Cumayeri'ne Bağlı Hamascık Köyü sakinleri de zor günler yaşamaya başladı. Köyde bulunan Aslan Pehlivan isimli köy sakininin izniyle Pehlivan'a ait arazi üzerine önce bir, sonra iki ve şimdi de üçüncü baz istasyonu kuruldu. Köy sakinleri de kendilerine sorulmadan böyle bir çalışma yapılmasından dolayı olaya tepki göstermek için köy meydanında toplandı.

İstasyonlar kurulduktan sonra hayvanların erken doğum yaptığını ve erken hayvan ölümlerinin çoğaldığını iddia eden köy sakinleri, “Sabahları şiddetli başağrılarıyla kalkıyoruz. Artık sağlığımız iyice tehlikeye girdi. Bu durumda yaşamak istemiyoruz. Çocuklarımız bu şartlar altında büyümemeli. Sağlığımız hiçe sayılıyor.” şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlarda yıllardır yaşadıkları köylerinde huzursuz olduklarını belirterek, “Artık insanca yaşamak istiyoruz. Eğer bu baz istasyonlarını yapmaya devam edeceklerse bize söylesinler bizde huzurlu yaşayabileceğimiz yerlere taşınalım. Bu durumda yaşamak istemiyoruz. Sağlığımızı bu şekilde hiçe sayamazlar.” ifadelerine yer verdi.

Köy sakinleri sorunlarına çözüm bulunmazsa bu durumu çözmek için bundan sonra da eylemlere devam edeceklerini sözlerine ekledi. Hamascık köyünde toplam 190 hane bulunuyor.