26436

Merkeze bağlı Esençam Köyü'nde kolu kırılan bir hasta için Düzce 112 Acil Servis ekipleri adeta seferber oldu. Merkeze uzaklığı yaklaşık 20 kilometre olan köyün yolu, Özel İdare'ye ait kepçeyle ambulansın önünden açıldı ancak bu yeterli olmadı. 112 ekipleri vakit geçmeden yolun durumunu merkeze bildirdiler ve hastanın olduğu adrese hemen kar paletli 112 Acil Servis ambulansı sevk edildi.

26427

Yer yer yaklaşık bir metreyi bulan kar kalınlığı, paletli ambulans için hiç sorun olmadı. Kısa sürede köyün karlı yollarını aşan paletli araç, ilk olarak yolda kalan ambulansın yanına, daha sonra hastanın olduğu adrese ulaştı.

26438

Hastanın hayati tehlikesi yoktu. Ancak 112 ekipleri herzaman olduğu gibi yine en kısa zamanda olay yerine ulaşarak hastaya müdahale etti. 112'nin adeta seferber olduğu hastanın sol el bileği kırıktı. Yaşar Canbaz isimli hasta olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

26428

112 ekiplerinin verdiği mücadele, insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Olayı görüntülemek için Esençam Köyü'ne giden basın mensupları da yaklaşık 1 metreyi bulan kardan nasibini aldı.

26437

Haber; Ş. ÇAKIR