Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Verimlilik ve Kalite Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan Kamu Hastaneleri Birlikleri Verimlilik Değerlendirmesi Yönetmeliği gereği verimlilik karnesi düzenleniyor. Temmuz 2015’de başarı listesinde Düzce; Edirne, Isparta ve Burdur’dan sonra 4. Sırada gösterilmişti. 89 kişilik başarı listesinde komşu illerden Zonguldak 11, Sakarya 73, Bolu ise 83.üncü sırada yer almıştı.


 “nihai” liste olarak açıklanan son başarı sıralamasında Düzce 11 sıra geriledi. Başlangıç Karnesine yapılan itirazları değerlendirerek tekrar hesaplama yapan komisyon, Düzce’yi bu kez 15. Sırada gösterdi. 89 birliğin bulunduğu listede komşu illerden Sakarya ve Bolu’nun başarı ortalaması yükselirken, Zonguldak büyük düşüş yaşadı. Sakarya 73’den 62. Sıraya, Bolu 83’den 76’ya yükselirken, Zonguldak, 11. Sıradan 69’a düştü.

Yaşanabilir iller listesinde 17.’ydi

Öte yandan Düzce’nin CNBC-e Business Dergisi’nin ‘Türkiye'nin Yaşanabilir İller Araştırması' verilerindeki sağlık kategorisinde Düzce’nin çevre illerden daha iyi bir ortalamaya sahip olduğu ortaya çıkmıştı.  Sağlık alanında Düzce’nin 17. Sırada yer alması sevindirici bir haber olarak karşılanmıştı. Düzce’de, her ne kadar 300 yataklı Devlet Hastanesi uzun yıllardır devreye sokulamasa da Sağlık alanında listenin üst sıralarında yer alması memnuniyet verici olarak gösteriliyor.