Düzce ve ilçelerinde şiddete uğrayan kadınların sessiz kaldığı bir kez daha doğrulandı. İl Genel Meclisinin değişik zamanlarda merkez ve ilçelerde kadına şiddet konusunda araştırmalar yapılmış, ilçelerde kurumlara intikal eden vakaların az olduğu, çoğu kadının sessiz kaldığı görülmüştü. Merkezde araştırma yapan İGM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonunun raporunda ise şiddete uğrayan kadın sayısı hakkında bilgi verilmemişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verileri Düzce’de şiddete uğrayan kadınların sessiz kaldığını doğruladı.
Bakanlığın verilerine göre, yurt genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle polis koruması alan kadın sayısı 6 bin 764 oldu. Polis koruması verilen en fazla kadın Adana'da yaşarken şiddet uygulayanlara yönelik 50 bin 182 önleyici tedbir kararı alındı. En az kadına polis koruması verildiği 11 il arasında yer alan Düzce’de, 1 kadın polis koruması altına alındı. Bolu’da ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması verilen kadın bulunmuyor.
Kanun kapsamında, şiddet uygulayanlara yönelik evden uzaklaştırma, şiddet gören kişilere yaklaştırmama, bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması gibi önleyici tedbirler de alındı. Yurt genelinde tüm illerde toplam 50 bin 182 önleyici tedbir kararı verildi.

Haber: H. İŞCAN