Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalında, yeni kurulan Çift Detektörlü Spect Gama Kamera Sistemi törenle hizmete girdi.


Rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri ile birlikte yeni cihazın açılış kurdelesini kesen Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, sağlık alanında daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için teknolojiyi yakından takip ettiğini belirterek, bu hizmetlerin devamı için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

 

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Doç. Dr. Melih Engin Erkan tarafından cihazın tanıtımı yapıldı.

Gama kamera sistemi, son teknolojiyi kullanan yapıları ve güncel yazılımlarıyla, rutin nükleer tıp görüntülemelerine ek olarak, yeni tanısal uygulamalara olanak sağlayacak. Sistem sayesinde, koroner arter hastalığı tanısında kullanılan kanlanma görüntülerine doku kalınlığı düzeltmesi yapılabilecek.Kardiyoloji hastalarında damar görüntüleri ile kalbin kanlanmasına ilişkin elde edilen bilgiler bir araya getirilerek, bu alanda en ileri teknoloji kullanır hale gelecek. Ayrıca, bu sistemlerde, çeşitli olguların işlevsel ve anatomik görüntüleri bir arada incelenebilecek. Duyarlılığı yüksek dedektörlere sahip olması nedeniyle bu sistemlerde görüntülenen hasta sayısı artacak ve daha fazla hastaya hizmet götürülecek.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır