Uzmanlara göre gerekli önlemlerin alınmaması durumunda 2020'de 10 milyon insanın kanserden öleceği açıklandı.
Hastalığın global bir sorun haline geldiğini aktaran uzmanlar kanser ile mücadelede dünyanın el ele vermesi gerektiğinin altını çizdiler. Dünyanın çeşitli ülkelerinden uzmanların katılımıyla yapılan 'Kanser tedavisinde uluslararası bilimsel yenilikler' konulu konferansta hastalık ile mücadele konuları masaya yatırıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen konferansda
kanserin her şeye rağmen dünya genelinde kalp krizinden sonra ölümcül ikinci neden olarak durmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Her yıl 6 ila 7.5 milyon arasında hastanın kanserden öldüğünü dile getiren uzamanlar kapsamlı önlemlerin alınmaması durumunda bu rakamların yükselmesinin kaçınılmaz olacağını dile getirdiler.
kanserin giderek geniş kitlelere ulaştığının altını çizen uzmanlar gerekli önlemlerin alınmaması durumunda 2020'de kanser tanısı konulan kişi sayısının 20 milyonu bulacağını ve bunlardan 10 milyonunun aynı yıl içinde hayatını kaybedeceğini dile getirdiler.
kanserle etkili mücadele için devletler düzeyinde kapsamlı işbirliği, deneyim paylaşımı ve ek önlemler alma gibi çalışmalarının yapılması gerektiğinin kaydedildiği konferansda "Elbette bu denli yüksek bir rakamın kanserden ölecek olması kabullenemez. Sorunu durdurma adına uluslararası düzeyde ciddi çalışmalar yapılmalı. Öncelikle insanlar bilgilendirilmeli. Devletler, hükümetler, ilgili kurum ve teşkilatlar bir araya gelip yeni tedavi ve çözüm yolları bulmalı" şeklinde konuştular.