Kar yağmadan kış bitecek diye düşünürken insanlar beklenen an geldi ve nihayet uzun zamandır beklenen kar yağdı. Gülü seven dikenine katlanır derler peki, çocuklar için eğlence sebebi olan kar büyükler için bir işkence mi sizce? Kar yağınca Düzce’de alışkın olduğumuz manzaralardan biri de, kar suyunun küçük göletler oluşturması, insanların yolda yürümekte zorlanması, kayanlar, düşenler, ısrarla topuklu ayakkabı giyenler ve tabi şikayet edenler...   

Yenikente çıkamayan araçlar, zincir takmayı bilmeyenler ve tabi ki bu havada bile hız yapmaktan vaz geçmeyen şoförler... Kar yağışıyla artan kazalar ve yaşanan can kayıpları... Her sene o kadar çok alıştık ki bunlara, kadere de, ecele de suç atmaktan vazgeçmeliyiz ve her zamankinden daha dikkatli olmalıyız böyle günlerde.  

Ama bütün olumsuzluklara rağmen bu sene yağan kar, büyükleri de en az küçükler kadar memnun etti. Özellikle kuraklıktan dolayı geçtiğimiz yaz oldukça sıkıntı çeken Düzce halkı kar yağışından oldukça memnun. Yollar çamur da olsa, yürümek güç de olsa, kar yağışından şikayetçi değil halkımız. Zaten aldığımız cevaplar da yağan karı nasıl hasretle beklediğimizin bir göstergesi oldu.