Komşu iller turistik olanaklarını değişik etkinlikler ile geliştirirken, potansiyeli  bazı komşularından fazla olmasına rağmen değerlendiremeyen Düzce turizm alanında yerinde sayıyor.

Genellikle akarsu, göl, gölet ve denizlerde yapılan kano sporu, Türkiye'de ilk kez Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar üstünde gerçekleştirildi.

Kartalkaya'daki Dorukkaya pistlerinde gerçekleştirilen yarışmada kıran kırana bir mücadele yaşandı. Parkur mesafesinin 500 metre, eğimin yüzde 25 olduğu yarışta, hızın 60 kilometreye ulaştığını söyleyen yarışmacılar, parkur üzerinde hazırlanmış engellerde bir hayli zorlandı.

Dörder kişilik guruplar halinde start alınıp, en hızlı iki kişinin bir üst tura çıkmasıyla ilerleyen, eleme usulü yapılan yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma turizmin sadece doğal güzellikler ve potansiyel ile gelişmeyeceğini, bu konuda gelişme sağlamak isteyenlerin bir miktar yaratıcılık da göstermesi gerektiği konusunda bir örnek teşkil ediyor.

Bilindiği gibi Kardüz yaylası’nda da Düzceli Siyasetçiler, kamu idarecileri ile birlikte bir kar şenliği projesi gündeme gelmiş, ancak kışın büyük bölümünün geçmesine rağmen gerçekleştirilememişti.