Düzce üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne karın ağrısı şikayeti ile giden hasta İliman Özel'in karnından 7 kg ağırlığında miyom çıktı. Doktorlar tarafından muayene edildikten sonra ultrasona giren Özel'in karnında miyom olduğu görüldü. 39 yaşında olan hastayı doktorlar ameliyata aldı. İki saat süren ameliyatta ana bilim dalı başkanı 'kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı uzmanı' İsmail Özdemir, yardımcı doçent doktor Mustafa Albayrak ve iki doktorun yardımı ile gerçekleştirildi.

Hastanın karnından çıkan miyomun, hastaya 20 haftalık bir hamilelik görüntüsü verdiğini söyleyen doktorlar, ameliyattan sonra hastanın karnından çıkan miyomu laboratuvar da incelemeye aldı. Doktorlar, Düzce üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk defa böyle bir hastayı tedavi ettiklerini ve böyle bir olayla ilk kez karşılaştıklarını dile getirdi. İliman Özel'in daha önce hiç hamile kalmadığı öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Miyom nedir?

Rahimde ur dendiğinde akla ilk gelen miyomlardır. Miyomlar ya da halk arasında söylendiği şekilleriyle miyom miyon ya da miyomlar rahim ve rahim ağzında görülebilen, düz kas dokusundan gelişen iyi huylu tümöral yapılardır. Genellikle yuvarlak ve pembemsi renktedirler ve rahim içinde her yerde bulunabilirler. Otuz beş yaşın üzerindeki kadınların % 20’sinde rahimde ur (myom ya da miyom) görülmektedir. Yani aslında oldukça sık rastlanan oluşumlardır.