Eski hükümet kavşağında bulunan ışıkların yeniden düzenlenmesi gerekiyor.
İl trafik komisyonunun aldığı kararları uygulamaya çalışan trafik ve zabıta ekiplerinin Rıhtım Caddesi Şakuş Kavşağı ve Mimarsinan Caddelerinde çalışmaları devam ediyor.
Bu iki cadde artık tamamen tek yön olarak trafik akışına hizmet veriyor.
Benzer çalışmalar şehrin değişik bölgelerinde sürdürülürken eski hükümet kavşağında karmaşa sürüyor.
Eski hükümet binasının yerine belediye hizmet binası yapıldı ve Hükümet Sokak trafik akışına kapatıldı.
Ancak Eski Bolu Caddesinden gelen araçların bir kısmı Atatürk Bulvarı'na dönecek bir kısmı İstanbul Caddesine devam edecek.
Işıklı kavşakta yeni düzenleme yapılmadığı için Eski Bolu Caddesinden gelen ve Atatürk Bulvarına dönecek olan araçlarda Işıklı Kavşakta bekliyor. Oysa bulvar istikametine dönecek olan araçlar için her hangi sorun olmadığından yollarına devam etmeleri gerikiyor. Bunu yapmaları içinde kavşaktaki sinyalizasyonların yeniden düzenlenmesi gerekiyor.
Ayrıca sözkonusu kavşakta yayalar için yanması gereken yeşil ışıklarda da sorun bitmek bilmiyor. Bir an önce onarımı yapılıp çalışır hale getirilmeli.
hükümet Kavşağı eskiden dörtlü kavşaktı ve mevcut uygulama o günlerden kaldı. Hazır trafik düzenlemelerinde değişiklik yapılmaya başlanmışken bir an önce Düzce merkezin en yoğun ve önemli kavşağı için İl Trafik Komisyonu gerekli düzenlemeleri yapmalı basit bir çalışmayla mevcut yoğunluğun ortadan kaldırılması bekleniyor.