Buna Bir Dur Denmeli!

 

Düzce'de kanserin tedavisi yok! Kanserin pençesinde olan hastalar iyileşmek için yollara düşmek zorunda. Buna bir dur demek ve hastaların mağduriyetine son vermek için harekete geçecek olanlar ise siyasiler ve ilin idarecileri. Sağlık Bakanlığı'nın ilin nüfusuna göre onkoloji hastanesi kurulmasına izin verdiği bilinirken Düzce'de bırakın hastaneyi, kemoterapi tedavisi bile verilemiyor.

 

Adeta “Hastalığınıza çare Düzce'de yok” denilerek hastalar en yakın tedavi merkezlerinin bulunduğu şehirlere gönderiliyor. Onkoloji hastanesinin Düzce'de kurulması gerektiği yönünde yaptığımız haberler üzerine adeta gazete ve televizyonumuzu yorum yağmuruna tuttu.

 

Neredeyse her ailede bir kanser vakasına rastlamanın mümkün olduğu günümüzde Düzce'de de büyük artış gösteren kanser hastalığının tedavisini yaşadıkları ilde yaptırmak istediklerini söyleyen vatandaşlar ilgililere 'harekete geçin' çağrısı yapıyor.

 

Onkoloji Hastanesi'nin kurulması halinde gerekli cihaz ve donanımı barındıracak olması nedeniyle hem teşhis hem de tedavi süreçleri il dışına çıkmaya gerek kalmadan Düzce'de yapılacak. Öte yandan kurulacak hastane, Bolu ve Ereğli gibi tedavi merkezilerinin bulunmadığı illerden de hastaların Düzce'ye gelmesini sağlayacak.

 

Haber; C. ÜSTÜNER