Düzce'de özellikle yaz döneminde yaşanan tarım araçlarının karıştığı kazaların önlenmesi için bir proje hayata geçiriliyor. Traktör ve pat pat başta olmak üzere kimi zaman ölümle sonuçlanan kazalar yaşanması nedeniyle 4 kurumun ortak çalışmasıyla Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi uygulamaya konuldu. Düzce Valiliği, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü'nün işbirliğindeki proje için ilk toplantı bugün yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi Uygulama Toplantısı'na İl Tarım Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Sağlık Müdürü Necati Şimşek, bölge trafik müdürü ve vali yardımcıları katıldı.

Diğer kurum ve kuruluşlarla müşterek bir uygulama başlatılması amaçlanan toplantıda, Düzce'deki traktör sayısı ve 2013 yılında yaşanan traktör kazalarına ilişkin istatistikler paylaşıldı. Merkeze bağlı köy ve mahallelerde kayıtlı 7 bin 995, ilçelerde ise bin 173 olmak üzere Düzce genelinde toplamda 9 bin 168 kayıtlı bulunduğu bildirildi.

2013 yılı traktör kazası verilerine ilişkin yapılan açıklamada; Düzce'de 2013 yılında toplam 32 traktör kazası meydana geldiği bu kazalarda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Düzce'de tarım araçlarının güvenli kullanılmasının hedeflendiği proje kapsamında 2014 yılı sonuna kadar Düzce'de bulunan traktör kullanıcısının yüz yüze bilgilendirilecek.