Düzce’nin Güney kesimlerinde rastlanan ve bitkilere zarar veren Amerikan Beyaz Kelebeğiyle ilgili İl Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışma başlattı. Kelebeğe karşı seferberlik ilan eden Muhtarlar ve İl Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu bugün bir araya geldi. Muhtarlar ve Kabaoğlu, Kelebekle nasıl mücadele edileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya katılan köy muhtarlarına ilaç dağıtıldı.

Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Amerikan Beyaz Kelebeğiyle ilgili muhtarlara sunum yaptı.

İl Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Amerikan Beyaz Kelebeğinin geçen yıl çok yoğun olduğunu, bu yıl köylere yayılmaya başlamadan önlem alınacağını bildirdi.

Kabaoğlu, “Geçen sene çok yoğun olarak görüldüğü için bu sene çalışma yaptık. 100 bin TL kaynak aktarıldı, bu kaynakla 800 kilogram ilaç aldık, muhtarlarımıza dağıttık. 2 bölüm halinde yaptık toplantıyı, şeker ve makas aldık budama makası. Toplam 51 bin TL’lik harcama yaptık bunlarla ilgili, 10 tane ekibimiz var, 58 köyde çalışacak gruplar oluşturduk para ödenecek onlara. Şuan tek tük olduğu için başlamayacağız, vatandaşlarımız makasla kesecek. Her sene çok yoğun olacak diye bir şey yok olmayabilir. Öncü bir ekibimiz olacak, ekip hazır bekliyor.” Dedi.

Haber: S. YANAR