7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Düzce Milletvekili Adayı Olan Lütfi Çırakoğlu’nun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden istifası ile boşalan göreve Dr. Zülfü Kılıç’ın getirildi. İstanbul Beykoz Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak çalışan Dr. Kılıç, Düzce’ye gelerek yeni görevine başladı.

Kılıç, Düzce’deki ilk açıklamasında iddialı konuştu.
Kılıç, “amacımız hastanecilik bazında sağlık hizmetlerini daha bir ileri seviyeye, daha bir üst seviyeye üst bir basamağa çıkartmak ve olumsuzlukları problemleri tespit etmeye  çalışmak. sağlık açısından 21.yüzyılda Türkiye’de yaşanan sağlık devrimine Düzce’de bir basamak daha eklemek. Düzce’de kaliteli, mükemmel bir sağlık hizmeti sunmak için geldik.”dedi.
Öncelik fiziki yapı
Kılıç, Düzce’deki ilk izlenimlerini de paylaştı:
“Düzce’yi gördüğümüzde iki tane hastanemiz var. Birincisi merkezde ama dağınık yeni yapılmakta olan bir hastanemiz var. İnşallah bitmesi yakın söyleniyor. tabiki tarih şuanda bilinmiyor ama yakın bir zamanda teslim edileceği söyleniyor.  fiziki anlamda bir takım problemlerin çözümlenmesi akabinde buna bağlı olumsuzlukların giderilmesi ile sağlık hizmetlerinin düzeleceğine inanıyorum. Yoksa şuanda şehrin merkezindeki eski yıkılmış olan yerlerde, mevcut olan hastane inşaatlarında mükemmel bir sağlık hizmeti sunmak gerçekten çok zor. Ama Mucurlu’daki binamız çok güzel yapılmış fakat halkımız buna rağbet etmiyor. Buraya gelmiyor ve daha çok merkezdeki bildiğimiz Atatürk devlet hastanesinin eski binalarına rağbet ediyor veya SSK’da sigortadan kalma binaya rağbet etmeye devam ediyor. Bizim yeni binada inşallah fiziki şartları düzelterek insanlarımızın daha mükemmel bir sağlık hizmeti alması için mekânsal sorunları da çözerek bütün problemlerimizde bununla birlikte çözeceğimize inanıyorum.”

Sağlıkta devrim yapacağız
Kılıç, Düzce’de fiziki yapı sorununun çözülmesiyle daha kaliteli bir hizmet verileceğini söyledi ve iddialı konuştu.
Kılıç, “şu fiziki problem çözülürse inşallah daha güzel olacak. Yoksa eleman bazında doktor bazında gerçekten birçok yerlere göre çok daha iyi pozisyondayız. Çok iyi ameliyatlar yapılıyor onu gördüm. yani şu kısa zaman dilimi içerisinde gözlemlerimi ben sizinle paylaşıyorum ve daha iyi olacağını düşünüyorum ki bizim burada yapacağımız eksikleri gidermek, koordinasyonu sağlamak. Proje ve planları yaparak faaliyete geçmek. Bu şehir daha güzel şeylere layık. İnşallah sağlık açısından devrim yapacağımıza inanıyorum. Halkımız bize sahip çıksın.”diye konuştu. 

Haber:İ.KELEŞ