Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu'nun katkılarıyla bugün Avcı Başı Kupası Gümüşova Elmacık Atış Poligonunda yapıldı. Ülke genelinden 120 sporcunun katıldığı yarışmada heyecan da üst seviyedeydi. Düzce protokolü de yarışmaya katılmayı unutmadı.

Vali Bülent Kılınç, Gümüşova Kaymakamı Fatih Bulut, Başsavcı Ekrem Yiğit, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, Gölyaka Emniyet Müdürü Hakan Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, TSO Başkanı Metin Büyük yarışmayı izlemek için atış poligonuna geldi. Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu As Başkanı Atilla İshak Tankurt ta yarışma için Düzce'ye gelenler arasındaydı.

İstanbul, İzmit, Sakarya, Düzce, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Zonguldak, Çanakkale, Kütahya ve Ankara'dan katılan 120 sporcu hareketli, duran ve sportif olmak üzere üç dalda yarıştı. Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram da atış yapanlar arasındaydı.

Yarışma sonrasındagenel klasmanda Servet Sivrikaya 1., Kaan Gür 2., Özgür Sivrikaya 3. oldu. Sporting dalında ise, Beytullah Balkancı, Servet Sivrikaya ve Kaan Gür ilk üçü paylaştı. Takım halinde ise, İstanbul Yakacık Avcılık takımı 1. olurken, Bursa takımı ikinci, Düzce takımı 3. oldu. Avcıbaşı Kupası yarışmalarında Sabit Hedefte İstanbul'dan Aydın Uçar 1., Düzce'den Bayram Akbaş 2., yine İstanbul'dan Mert Trak 3. oldu. Koşan Domuz kategorisinde Servet Sivrikaya, Kaan Gür, Beytullah Kalkancı ilk üçe girdi. Yarışmalar sonrasında genel toplamda Düzce takım halinde 1. olurken, İstanbul Yakacık takımı 2., İstanbul Ümraniye takımı 3. oldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren yarışmacılara ise 8 adet av tüfeği, 3 bin adet fişek, 3 adet havalı tüfek, 3 adet kol saati, 2 adet bisiklet ve kupa ile birlikte belgeleri verildi.
Kıran kırana geçen yarışları çok sayıda vatandaş da keyifle izledi. Yarışma sonucunda dereceye giren yarışmacılara ise 8 adet av tüfeği, 3 bin adet fişek, 3 adet havalı tüfek, 3 adet kol saati, 2 adet bisiklet ve kupa ile birlikte belgeleri verildi.

Murat AYDIN