Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, saha denetimlerinin artırıldığı, 18 yaşın altındakilere uçucu madde içeren yapıştırıcı satanların, hapis cezasına çarptırılabileceği öğrenildi.
 
Uçucu madde, boya ve tiner içeren oyun hamuru ve yapıştırıcı gibi kırtasiye ürünlerinin kesinlikle tercih edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada özellikle tiner ve solvent içermeyen, su bazlı yapıştırıcıların satın alınmasını istedi.     
 
Bu maddeleri içeren kırtasiye ürünlerinin 18 yaşın altındakilere satışının yasaklandığı, aksi şekilde hareket edenlere önce para, daha sonra da hapis cezası öngörüldüğü hatırlatılan açıklamada, buna uygun hareket edilmesinin çocuk ve gençlerin sağlığı açısından büyük önem taşıdığına işaret edildi.     
 
Açıklama ''Bu mevzuat, çocuklarımızın ilerde tiner ve bali bağımlısı olmalarının engellenmesi amacıyla çıkarıldı. Aileler kendi çocuklarını bu tür tehlikelerden korumalıdır. Okul malzemelerini alırken hazırladığımız bu mevzuata uygun hareket etmelidirler'' şeklinde devam etti.

 

Haber; R. BAL