Düzce Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Bülent Keser, kış ayları dolayısıyla doğalgaz kullanımının artmasıyla ölüm ve zehirlenme vakalarında artış yaşandığına dikkat çekerek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi için yapılacaklar hakkında kısa bilgiler veren Keser, hangi yakıt kullanılırsa kullanılsın bacaların düzenli kontrol edilmesi ve temizlenmesi cihaz bakımlarının da periyodik olarak her yıl yaptırılması gerektiğini vurguladı.
Keser, Doğalgaz kullanıcılarını “tesisatlarına kesinlikle müdahale etmemeleri ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmemeleri” konusunda uyarılarda bulundu. Kurallara uyulduğunda doğalgazın en güvenli yakıt olduğunun altını çizen Başkan Bülent Keser, özellikle tesisatta, yakıcı cihazlarda ya da bacada onaylı proje dışına çıkılarak yapılan değişikliklerin tehlikeleri de beraberinde getirdiğini hatırlattı. Evlerinde ya da işyerlerinde, doğalgaz tesisatında değişiklik yapmak isteyen herkesin mutlaka DERGAZ’A başvuruda bulunmaları gerektiğini belirten Keser, “Zira bugüne kadar yaşanan olumsuz tüm olayların arkasında onaysız tesisat değişiklikleri ve bunlara bağlı güvenlik ihlalleri yer alıyor.Küçük bir ihtimalin büyük kayıplara yol açmasına izin vermeyin. Zehirlenmelere karşı duyarlılığımızı arttıralım.”dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR