Yaz sezonunda turizm açısından yapılan faaliyetlerle Düzce, ülke ve dünyaya tanıtılmaya çalışılmış ve turizm açısından Düzce'nin gelişmişlik düzeyi ortaya çıkarılmıştı.

Yaz aylarında yapılan faaliyetleri değerlendiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, “Bu yıl özellikle Akçakoca'da yapılan alt yapı çalışmaları nedeniyle yaz aylarında turizmde bekleneni çok fazla verdiğimiz söylenemez. Biz faaliyetlerimizi 2009 yılına bıraktık ve 2009'da yapacağımız faaliyetlerle beklenen hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. Turizm açısından yazın istediğimizi veremedik ama Karadeniz çevre yolu sayesinde yine turizmde patlama yaptık diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Kış aylarında yapılacak faaliyetlere de değinen Budak, “ Kış mevsiminde karın bol olacağı beklentisi var. Kış ayları sadece kayak kaymak değil. Doğa evlerinde bir gece konaklamak, ateş yakmak, safari yapmak insana ayrı bir duygu veriyor. Tüm bunları ben yapıyorum ve herkesin yaşamasını istiyorum. Bunları yaşadıktan sonra başkalarına daha iyi anlatabiliyorsunuz. Dün yapılan İl Halk eğitimi planlama toplantısında da ele alınan konu işletmelerde çalıştırılacak nitelikli eleman sayısının beklenenin altında olmasıydı. Bu nedenle bu konuda eğitimler verilecek ve nitelikli eleman sağlanmaya çalışılacak. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor. “ dedi.