Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Düzce Gençlik Merkezi tarafından, ”Bir Damla Kan Binlerce Can“ sloganı adı altında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gençlik Merkezi kurslarına katılan ve yapılan çağrılara duyarsız kalmayan Düzceliler ve gönüllüler, kan bağışında bulundu. Düzce Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinlikte; gençler ve eğitmenler form doldurarak kanlarını faydalı kullanılması için Türk Kızılayı'na bağışladı.

 

 

 


Sizde Bağışta Bulunabilirsiniz


18-68 Yaş arasında, ağırlığı en az 50 kg ve üzerinde olan her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir. Kan bağışı için kan merkezlerine veya Kızılay’ın kurduğu çadırlara başvurduğunuzda öncelikle bir form doldurmanız gerekmektedir. Bu formda gerek sizin gerekse kanı alacak hastanın sağlığını korumaya yönelik sorular vardır. Kayıt, muayene, kan verme ve ikram işlemlerinin tamamı yaklaşık olarak 30-35 dakika sürmektedir.


Kan Bağışının Faydaları


Kan bağışı insani bir yardım olmasının yanı sıra kendi sağlığınız için de çok faydalıdır. Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. Ayrıca verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşıma katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer ve kalp krizi riski yüzde 90 azalır.


Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının verdiği manevi duygu ise ölçüsüzdür.
Bu manevi tatminin yanı sıra kan verenler acil durumlarda önceliklidir. Kan bağışından sonra size verilen kan sigorta kartı ile acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilir.

 

HABER:S.DERVİŞOĞLU