Konuralp Beldesi Orhangazi Mahallesi’nde üniversite kampüsü yakınlarında organik ürünlerin satışa sunulacağı pazar kurulması için Konuralp Belediyesi Harita Mühendisi Mustafa Öksüz, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Kadir Akgün ve pazarda kendi ürünlerini pazarlamak isteyen kadın girişimciler ile birlikte yer keşfinde bulundular.
Orhangazi Mahallesi Muhtarı Kadir Akgün, “Tüm Dünya’da ve Ülkemizde organik tarım ve organik ürün tüketimi giderek yaygınlaşmıştır.   Beldemiz sınırları içinde ve Orhangazi Mahallemiz de Üniversite Hastanesi’nin de yer aldığı Düzce Üniversitesi Ana Kampüsü bulunmakta bu bölgede bir organik pazar oluşturarak belde kadınlarımızın evlerinde ve bahçelerinde ürettiği ve yetiştirdiği tamamen organik ve sağlıklı ürünleri pazarlayabileceği bir pazar yeri yapma çalışmalarımız bulunuyor.” Diyerek, Belediye başkanı Yusuf Ercan’ın da destek vereceğini söyledi.
Akgün, “ Bizde başkanımızdan aldığımız destek ile çalışmalarımızı hızlandırdık. Üniversite Hastanesi’ne birçok kişi tedavi için gelmekte, tedavi amacı ile gelen hastaların refakatçileri bulunmakta ve hastanede kaldıkları zamanlarda çeşitli ihtiyaçları bulunmaktadır, bu ihtiyaçlarını karşılamaları için imkânlar kısıtlı, bizde organik ürünlerin pazarlandığı bir pazar kurulması ile bu ihtiyaçları karşılamak hem de belde kadınlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmasını sağlamak amacındayız. ” şeklinde konuştu.