Düzce’yi vahşi çöp depolamadan kurtarması amacıyla Hasanlar ve Esençam köyleri sınırları içinde yer alan Hecinler mevkiindeki alanda bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi köylüleri ayaklandırmıştı.10 Ocak Pazar günü köylülerin, çöp deposunun kapısından çöp arabalarının geçişine izin vermemeleriyle başlayan eylemleri, gece gündüz demeden devam ediyor. Nöbetin 9.gününe girilirken köylülere destek amacıyla ziyaretleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe yönetimi köye giderek direnişe destek oldu.

Vatandaşlar ’’Mahkeme çöp dökülme faaliyetini verdiği kararla durdurdu. Yetkililer hem mühürlü kapıyı kendileri söküyor hem de kapının çalındığını söylüyorlar. Biz kararlıyız, ne pahasına olursa olsun bu çöplüğün kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz burada 24 saat nöbet tutacağız. Halkı perişan ettiler, perişan olduk.” cümlelerini kullanırken, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe başkanı Alaeddin Duran ve parti yöneticileri konunun takipçisi olmaya devam etti ve bu gün yeniden köylülerin yanındaydı.

Eylemlerine yolun üzerine derme çatma inşa ettikleri barakada devam eden köylülere Alaeddin Duran yaptığı konuşmada’’ Bu iş sonuçlanıp siz yöre halkı, refaha kavuşasıya kadar takipçisi olacağız. İl başkanımız Zekeriya Tozan hızlı bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Konu ile alakalı İstanbul milletvekilleri ile görüşmelerini yapıyor. Bilindiği üzere İstanbul’a su buradan sağlanmakta. Bizler en kısa zamanda buraya İstanbul vekilleri ve ulusal basın ile yeniden geleceğiz. Elimizden gelen desteği biz sizlere vermeye söz veriyoruz. Taşıyabildiğimiz her merciye konuyu taşıyoruz. Mücadelenizi herkes tarafından haberdar olmasını sağlıyoruz .CHP her zaman yanınızdadır’’ cümlelerini kullandı.


Haber:Y.SEVER