Yeni Taşköprü Köyü’nde, sokak hayvanları vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Düzce Belediyesi’ne ait hayvan barınağının bulunduğu Yeni Taşköprü Köyü’nde köpekler yüzünden vatandaşlar sokağa çıkmaya korkarken, geçim kaynakları olan büyük baş hayvanlar da tehlike altında…  İddiaya göre Belediye barınağından salınan sokak köpekleri, büyükbaş hayvanlara saldırarak telef etti. Üçüncü kez yaşanan olayın ardından tedirginlikleri artan vatandaşlar, hayvanlarını rahatlıkla otlatamadıklarından yakındı.

Defalarca dile getirdik!

Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı: “Köyümüzde başımıza gelen üçüncü olay. Köyümüz halkının yetiştirmeye uğraştığı büyükbaş hayvanlara barınaktan gelen köpekler saldırmakta. Biz bunu defalarca dile getirdik. Düzce Belediyesi’ne de şikayetimizi ilettik. Bize 6-7 yıldır daha doğal bir ortamda köpek barınağı yapıldığını söylediler. Ne hikmetse yapılmadı ve kaldırılmadı.”

Açlıktan hayvanlara saldırıyorlar!

Hayvan barınağın hem hayvanların sağlığı hem de çevrede yaşayan vatandaşlar için kaldırılmasını isteyen köy muhtarı Gür, sözlerine şöyle devam etti: “Hayvan hakları koruyucuları yanlış anlamasın. Sonuçta burada ölen de bir hayvan. Biz köyde yetişmiş insanlarız, hepimizin kapısında bir köpek kedi vardır. Hayvanseverlik bizim içimizde de var. Bu hayvanlar dışarıda aç geziyor. Aç olduklarından büyük baş hayvanlara saldırıyorlar. Buralar bizim meralarımız. Köpek barınağının önünde köpek bitmiyor. Gece vardiyasından gelen vatandaşlarımıza saldırıyorlar. Bu köpeklere araçlar da zarar veriyor. Kazaya da zarar veriyor.”

Barınak ticarethane olmuş!

Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür, barınak ile ilgili bazı iddialar da bulundu. Gür, “Aldığımız bilgiye göre; orası artık ticarethane olmuş. Birileri köpeğini bırakıyor. İyi cins köpeklerse satıyorlarmış. Daha sonra da işe yaramayanları dışarıya salıyorlar yada bakamayanlar köpek barınağının önüne bırakıp gidiyor. Hepsi burada toplanıyor. Gruplar halinde hayvanlara insanlara saldırıyorlar.”dedi.

Canımıza yetti!

Sokak köpekleri tarafından daha önce hayvanları parçalanan köy sakinlerinden Murat Akçay, yetkilere seslendi. Akçay, ”Yetti canımıza hem insanımıza hem seralarımıza zarar veriyor. Boğazımıza kadar geldi artık. Belediye reisimi kim çözüm bulacaksa, artık yetkililer sesimizi duysun.” dedi.

Özlü’nün Barınak projesi vardı

Yeni Taşköprü Köyü’nde barınak ile ilgili sıkıntılar AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, seçim döneminde vaat ettiği barınak projesini akıllara getirdi. Orman Genel Müdürlüğü veya Milli Emlak genel Müdürlüğüne ait yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki bir alanı sokak hayvanları yaşam alanı olarak tahsis edileceğinin altını çizen Faruk Özlü, “Bu alanın etrafı tel çitle çevrilip içine modern hayvan barınakları inşa edilecek. Sahipsiz sokak hayvanları toplanıp tedavisi,  aşısı, sağlık bakımı, kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra bu yaşam alanına alınacak. Fabrikalarla görüşülüp yemek artıkları her gün bu hayvanların beslenmesi için değerlendirilecek” şeklinde konuşmuştu.

haber;S.KAŞKIR