Düzce TSO 8. Meslek Komitesi Tavukçuluk ve Büyükbaş Hayvancılık Sektörü ile ilgili ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesinin geçtiğimiz hafta düzenlediği Tavukçuluk ve Büyükbaş Hayvancılık Sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda konuyla ilgili olan İl Özel İdaresi yetkilileri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileriyle Düzce TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz başkanlığında toplantı düzenlendi.
Toplantıda mevcut ruhsatlı ve ruhsatsız olan, yeni yapılacak olan ağıl ve ahırlar ile ilgili Çevre Düzeni Planı’nda tanımlanmış olan mesafeler ile ilgili yaşanmakta olan problemler ve çözüm yollarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda; Yeni yapılacak olan kümes, ağıl ve ahır yapılarının yerleşim alanı dışında mesafe şartı olmadan ilgili yönetmelikler doğrultusunda yapılması, Ticaret ve Sanayi Odası, Tavukçular Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri tarafından uygun buldu. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görüş belirtmedi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri yerleşim alanı dışındaki su kaynaklarına dikkat edilmesi, ilgili kriterlere uyulması gerektiğini belirttiği öğrenildi. İl Özel İdaresi yetkilileri de İl Genel Meclisi’nin daha önce aldığı kararı gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Haber;S.KAŞKIR