Düzce'de genellikle hafta sonları insanlar bir ağaç altını,gölgelik bir yeri arıyorlar...

Piknik ve serinlemek için tercih edilen alanların başında da su kenarları ya da göl kenarları geliyor... Kurugöl'de bu tür alanlardan birisi,8,5 hektar büyüklüğündeki alan Aksu orman işletme şefliğinin denetiminde bulunuyor.1985 yılında dikilen değişik türden ağaçları zaman içinde oluşan küçük ama şirin göleti ile tam bir piknik yeri olan Kurugöl'de ,piknikçilerin bıraktıkları çöpler çevreyi,sonrasında da göl suyunu kirletiyor...

Göl kenarında yapılan piknikler sonrasında gelişigüzel atılan pet ve naylon özellikli maddelerin 100 yıl içinde bile yok olmadığı düşünülürse,bunların piknik sonrasında toplanarak çöp alanlarına bırakılması gerekiyor..

Düzce Orman İşletmesi Aksu bölge şefliğinin sorumluluğundaki alanda bir tek çöp kovasının bulunmaması da bölgedeki önemli bir eksiklik olarak göze çarpıyor.

Hafta içi balık avlayanların, hafta sonları da piknikçilerin akın ettiği alanın temizlenmesi, çöp bidonlarının konulmasının yanı sıra piknikçilerinde çevreye sahip çıkmaları açısından çöplerini gelişigüzel atmamaları gerekiyor.