İl Genel Meclis'inin Ağustos ayı 3. birleşiminde Kurugöl'ün çöp alanı olarak kullanılması konusu da değerlendirildi. Konuyla ilgili önerge hazırlayan ve altında imzaları bulunan Üçköprü Köyü Muhtarı Yaşar Yanar, Fındıklı Aksu Köyü Muhtarı Zekeriya Beyaz, Muncurlu Köyü Muhtarı Ali Osman Altıntaş, Sarıçökek Köyü Muhtarı Mehmet Mutluer, Darıyeri Yörükler Köyü Muhtarı Saffet Şen, Doğanlı Köyü Muhtarı Mehmet Yiğit ve Yeşilçam Köyü Muhtarı Ekrem Caklı alanın çöp alanı olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Hazırlanan soru önergesine Meclis'e okuyan Muncurlu Köyü Muhtarı ali Osman Altıntaş, bu çalışmalara baştan beri müdahil olmalarına ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in bütün ısrarlara rağmen alanın çöp alanı olması için katı tutumlar sergilenmeye devam edildiğini dile getirdi.

Altıntaş ayrıca “ Biz imza ve mühürleri bulunan köy muhtarları olarak kendilerine buranın çöp alanı olmasının mümkün olmayacağını Kurugöl'ün orada olmasıyla, milli parklar ve sülün yetiştirme alanı olması, yer kaynak sularının olması, akarsularının mevcut olması, mesire ve turistik yerinin olması, bütün alanının yani 80 bin metre karenin orman ağaç türleriyle dolu olması, yerleşik alana 700 metre olması ve akarsularının bu yerleşik alandan geçip Asar, Yığılca'nın muhtelif köylerinden geçerek Hasanlar Barajı'ndan İSKİ'ye kadar uzanan bir güzergahı kirletmiş alacağız. Bu gerekçelerden dolayı kendilerine bildirdik. Muhtarlar olarak biz Düzcemiz'in bir çöp alanına ihtiyaç olduğunun bilincinde olarak Sayın Başkan Mehmet Keleş'e alternatif yer göstermemize rağmen Başkanın hala bu yerle ilgili ısrar ve inadına bir anlam verememekteyiz “ şeklinde konuştu.

Kurugöl'ün çöp alanı olma sorunu hala devam ederken bu konuda Belediye'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı ya da ne gibi bir gelişme yaşanacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.