Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da onay verdiği ve projenin yüzde 10 başlangıç ödeneğini karşılayacağını söylediği Kurugöl'ün çöp alanı yapılmasıyla ilgili tasarının Belediye tarafından yürürlüğü sokulması karmaşası devam ediyor.

Belediye'nin büyük sorun haline gelen Düzce çöplünün nereye döküleceği ile ilgili yaptığı araştırmaların ardından çöp alanı olarak Kurugöl'ün seçilmesi başta Kurugöl çevresindeki köy muhtarı ve köy halkı olmak üzere Düzce'deki bir çok kesimin tepkisini çekmişti.

Bu alanın çöp alanı olarak değil turizm alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen köy muhtarları ve köy halkı Kurugöl'ün çöp alanı olarak kullanılmaması için her türlü girişimi yapacaklarını söylemişti. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ise bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e destek vermiş bu alanın çöp alanı olarak kullanılmasının doğru olacağını söylemişti. Ilgaz, yaptığı bu açıklamalardan dolayı bir çok kesimden tepki almıştı.

Bazı siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarınında tepki gösterdiği Kurugöl'ün çöp alanı yapılmak istemesi kararına son olarak CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'da eklenmiş Tozan, bu alanın çöp alanı olarak kullanılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek yetkili yerlere dava açtıklarını ifade etmişti.

Kurugöl'e 2,5 Kilometre mesafedeki Etlik mevkiinin Düzenli çöp depolama alanı olarak kullanılmak istemesine her geçen gün farklı kesimlerden tepkiler gelmeye sürdürürken alanın nasıl değerlendirileceği Düzce'deki siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından takip edilmeye devam ediyor. Bu sorunun ne şekilde çözüme kavuşturulacağı ise hemen hemen tüm Düzceliler tarafından merakla bekleniyor.