Beçiyörükler Köyü Beçi Deresinde bulunan su canlıları özellikle de yavru balıklar, bu yaz yaşanan kuraklıkla birlikte azalan dere suyunda yaşam mücadelesi veriyor. Derede bulunan yüzlerce balık, iyice çekilen dere yatağında sık sık su yüzüne çıkarak hayatta kalmaya çalışıyor.

Yaşanan sorunu yerinde inceleyen İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, bu konunun çözülmesi için yetkililerle irtibata geçtiklerini belirterek, “ Burada yerel olarak tabir edebileceğimiz cinsten ve alabalık cinsi balıklar yaşamaktadır. Sizinde gördüğünüz gibi azalan su yüzünden balıklar gün geçtikte azalıyor ve bir çoğu ölüyor. Bu durumun çözümü için buradaki balıkların alınarak su kaynağı olan alanlara aktarılması gerekiyor. Aksi takdirde buradaki balıkların hepsi telef olacak. Yataktaki balıklar aynı zamanda tutularak yenilen cinste balıklardır. Bu bakımdan da kurtarmak için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Derenin kenarlarındaki kirlilik ve atılan çöpler ile iyice azalan sular yüzünden hayatlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan balıklar, dün yağan yağmur sayesinde yaşamaya devam ederken bu duruma balıkların daha ne kadar dayanabileceği ve yetkililerin bu duruma ne şekilde çözüm bulacağı ise Tarım İl Müdürlüğü'nün yapacağı girişimler sonucunda netlik kazanacak.