Tarım İl Müdürlüğü tarafından  23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerine“Kuş Gribi ve Gıda Güvenliği konulu bir seminer verildi. Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Sezer ve Tarım il Müdür Vekili Ayhan Ünal’ın da katıldığı seminerde,  veteriner hekimler öğrencilere Kuş gribi, nasıl korunulacağı ve tükettikleri gıdaların hijyenini  nasıl sağlayacakları, gıdaların saklanma koşulları ve son kullanma tarihleri ile ilgili konuları anlattılar.

Seminerde bir konuşma yapan Tarım  İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, öğrencilerden son kullanma tarihi geçmiş ürünleri almamalarını, köylerde yaşayanların tavukların serbest dolaşması konusunda dikkatli olmalarını isterken, bu konularda ailelerini de uyarmaları gerektiğini söyledi.

Seminerde kuş gribi ile ilgili  bir sunum yapan Veteriner Hekim  Ekrem Sağlam ise,  Kuş gribi hakkında bilgiler verirken, hijyenin ve ek, yumurta gibi tavuk ürünlerinin iyice pişirilmeden tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Sağlam, sinevizyon eşliğinde verdiği sunumunda, tavuk ürünlerinin pişirilmeden tüketilen meyve ve sebzelerle temas etmeden saklanmasının önemine  işaret etti.

Gıda güvenliği konusunda konuşan Veteriner Hekim  Sevda Karapür ise, son kullanma tarihi olmayan, bozulmuş gıdalar, açıkta satılan yiyecekler gibi konulara değinerek öğrencilere uyarılar yaptı.