Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 19 Aralık 2011'de yayımladığı ve 1 Ocakta uygulamaya koyduğu genelgeyle eski ve yeni LPG’li araçlardan gaz sızdırmazlık raporu aranmama uygulaması başlattı. Ancak bu durum sektörde ciddi kaygılara yol açtı.

Tüm Otogaz Montajcılar Derneği (TOMDER), uygulama hazırlanırken, sektörde dönüşüm uygulamasını yapan yetkili otogaz dönüşüm servisleri ve temsilcilerinin görüşlerinin alınmadan hazırlanan bir yasal mevzuat olduğunu ve LPG'ye dönüştürülmüş olan araçların sızdırmazlık ve gaz kaçak kontrolünün yapılmasının, toplumun can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için gerekli olduğunu görüşünü savunuyor.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) ise, yeni yönetmelikle LPG sızdırmazlık raporu olmayan araçların hafif kusurlu sayılarak trafiğe çıkarıldığını bu durumun birçok kazayı beraberinde getireceğini görüşünde.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Otogaz Dönüşüm Servisi Yetkilisi Fuat Dikici, uygulamanın vatandaşların can ve mal emniyeti için büyük önem arz ettiğini belirterek devam etmesi gerektiğini savundu.

Dikci, “Eski sistemde araçların montajını ve bakımını biz yapıyorduk ve sızdırmazlık rapor için makine mühendisleri odasına yolluyorduk. Ekstradan mühendislerin kontrol etmesi bizim için daha iyiydi. Kaçak ya da arıza olduğunda bize bildiriyorlardı ve biz hallediyorduk. Şimdiki sistemde bu durumun altından kalkabileceğimizi düşünmüyorum. Sızdırmazlık raporunun alınması devam etmeli. Çünkü bu işi merdiven altı yapanlar var. Aracın gaz sızdırması çok tehlikeli yangına zehirlenmeye yol açabilir. Vatandaşların sağlığı için bu rapor alınmalı” şeklinde konuştu.