14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü sebebiyle ihtiyaç sahipleri için kan veren gönüllü kan bağışçılarını kutlamak ve gönüllü güvenli kan ihtiyacına toplumun dikkatini çekmek için Düzce’de düzenli bağışında bulunan vatandaşlara madalyaları Cevdet Komit Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezi olan Düzce Kan Bağışı Merkezi’nde verildi.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kutlamaları kapsamında Düzce’de 45 kez kan bağışında bulunan 4 kişiye plaket, 35 kez kan bağışında bulunan 10 kişiye altın madalya, 25 kez kan bağışında bulunan 12 kişiye gümüş madalya, 10 kez kan bağışında bulunan 228 kişiye bronz madalya verildi.


Merasim öncesi konuşan Türkiye Kızılay Derneği eski Genel Sekreteri Muzaffer Komit, tasarruf amacıyla organizasyon tercihi için emeğe geçenleri tebrik etti. Komit, “Kızılay’ın bir kuruşu fakir fukaranın bir kuruşudur bunu kim düşündüyse sizi tebrik ediyorum.” dedi. Bir başka gönüllü kan bağışçısı muhtarlardan köylerden destek almak için yardım istenebileceğini belirterek birkaç tanıdığın teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gönüllü bağışçılara madalyalarının sunulduğu merasimde Türkiye Kızılay Derneği Genel Sekreteri Muzaffer Komit’te yer aldı. Komit’e 46 kez kan bağışında bulunduğu için plaket takdim edildi. Düzce Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Doktor Hakan Bahadır Bozkurt, ülkenin Kızılay olarak kan bağışı ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak yaz döneminde bağışın azaldığını söyledi ve şöyle devam etti. “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. İnsanların düzenli kan bağışı yapmaları gerekiyor. 50 kilonun üzerinde olan herhangi bir rahatsızlığı olmayan tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz.”

Haber:Y.SEVER